Nipid ja nõuanded

Milline diivani kangas sobib just sulle? 3 olulist asja mida peaksid jälgima

diivani kangas

Diivani kangas on oluline.

Diivanid on kodu südameks, olles koht, kus jagatakse lugusid, nauditakse puhkehetki ja luuakse mälestusi pere ja sõpradega. Üks oluline osa iga diivani iseloomust on selle kate ehk kangas. Kangas mitte ainult ei määratle diivani välimust, vaid mõjutab ka selle mugavust, vastupidavust ja hooldatavust. Vaatleme lähemalt, miks valik kangaste osas on diivani valimisel nii oluline ning millised on populaarsed valikud tänapäeva kodudes. 

Mida siis jälgida valikul?

Esimene aspekt, mida diivani kangaste valikul arvesse võtta, on mugavus. Diivan on koht, kus soovite lõõgastuda pärast pikka päeva või nädalavahetust veeta koos perega. Seega peaks diivani kangas olema pehme, vastupidav ja nahale meeldiv.

Millised diivani kangad siis hetkel populaarsed on?
  • Linased – Linase kanga pealispind ei tõmba mustust ligi ega aja ebemeid. Linane kangas peab hästi vastu päikesevalgusele ja ei pleegi praktiliselt üldse. Kehale tundub linane kangas meeldivalt värske ja jahe tänu keha poolt tekitatud soojuse ja niiskuse kiiresti eemale juhtimisele
  • Samet, veluur ja velvetkangad – nende tootegruppide kangad on äärmiselt pehmed ja mugavad. Need pakuvad või kliendile luksuslikku ja mugavat tunnet.
  • Polüester, mikrokiud ja muud sünteetilised kangad – tektsiilitööstuses laialt levinud kangad, mis on tuntud eelkõige enda vastupidavuse ja kulumiskindluse tõttu. Samuti on antud kangaid väga kerge puhastada.
Tasub jätta meelde, et tihtipeale on kangas valmistatud mitmest erinevast materjalist, mille kombineerimisel saab klient parima kahest maailmast.

Populaarsed valikud mugavate diivani kangaste hulgas hõlmavad pehmeid linaseid, sametist ja mikrokiust kangaid. Need materjalid pakuvad mitte ainult mugavust, vaid ka luksuslikku tunnet ning annavad diivanile elegantse välimuse. Näiteks on hetkel populaarsed bouclé tüüpi kangad. Mis on enda olemuselt väga-väga pehmed, aga siiski vastupidavad. Seda tüüpi kangast on meil näiteks kasutatud diivanil “James”.

Teine oluline aspekt on vastupidavus ja hooldatavus. Diivanid on koduses keskkonnas igapäevaselt kasutusel, seega peaks nende katted olema piisavalt vastupidavad, et taluda igapäevast kulumist ja plekke. Populaarsed valikud vastupidavate diivani kangaste hulgas on polüestrist, kunstnahast ja n.ö segukangad, mis on tuntud oma vastupidavuse ja lihtsa hooldamise poolest. Need kangad on sageli vetthülgavad ja neid on kerge puhastada, mis muudab need ideaalseks valikuks lastega peredele või lemmikloomade omanikele. Üks hea näide on meil Palladium tooteseeria kangas. Kangas on selline pehmelt sametiline, näeb elegantne välja ja on ülimalt vastupidav. Kõigele lisaks on kangas ka veel vetthülgiv, mis teeb puhastamise imelihtsaks.  

 

Palladium värv“Palladium” kangas

 

Diivani kanga värvivalikul jälgi enda personaalseid eelistusi kui ka praktilisi omadusi.

Lisaks mugavusele ja vastupidavusele mängib diivani kangaste valikul rolli ka esteetiline aspekt. Kangas peaks sobituma ülejäänud sisekujundusega ning väljendama teie isiklikku stiili ja eelistusi. Meil Sawernas on lai valik erinevaid kangatüüpe, värve ja mustreid, mis võimaldavad teil valida diivanikanga, mis täiendab teie kodu interjööri ideaalselt. 

Diivani kangas – mida pidada meeles selle värvivalikul
  • Kodu sisekujundus – kuna tihtipeale võtab diivan enda alla päris suure osa toast, jääb ta inimestele ühe esimese asjana silma. Tasub mõelda sellele, et kas tahta diivanit tuua esile mingi värvikama toonina või neutraalsemana, et ta sulanduks koos toaga perfektselt.
  • Värvi praktilisus – kui kodus on koduloomad või väikesed lapsed, siis ei tasu valida heledamaid toone. Jah, paljud kangad meie valikus on kergesti puhastatavad ja vetthülgivad, aga selleks, et teha hooldamine lihtsamaks, on targem valida tumedamates toonides diivani kangas.

Üks viimaseid trende diivanikangaste valikul on keskkonnasõbralikkus. Üha enam inimesi otsib jätkusuutlikke valikuid, mis on valmistatud looduslikest või taaskasutatud materjalidest ning on toodetud keskkonnasõbralikul viisil. Sellised kangad nagu orgaaniline puuvill, bambus ja taaskasutatud polüester on muutumas üha populaarsemaks valikuks nende looduslike omaduste ja ökoloogilise jalajälje tõttu. 

Küsi alati nõu!

Võtame lühidalt kokku mis on need neli asja, mida peaksid kindlasti meelde jätma kui valid diivanile kangast:
  • Mugavus – eelistusi on erinevaid, mõnel on karedama tekstiili peal mõnus ja teistel jälle vastupidi. Selleks pakume ka laia valikut erinevaid kangaid, kindlasti leiad meie valikust endale selle täpselt sobiva.
  • Materjalid ja hooldamine – tänapäeva kiireloomulise elu juures on see üsna tähtis asi mida meeles pidada.
  • Värvivalik – poes ja pildilt võib värv ilus tunduda, aga tasuks ka mõelda, et kuidas see diivan kodu interjööriga kokku läheb.

Kokkuvõttes võib öelda, et kangavalik on oluline osa diivani valimisel, mis mõjutab mitte ainult diivani välimust, vaid ka selle mugavust, vastupidavust ja hooldatavust. Olgu teie eelistuseks pehmed ja luksuslikud kangad või vastupidavad ja lihtsasti hooldatavad materjalid, meil on saadaval lai valik erinevaid kangaid, mis vastavad teie vajadustele ja eelistustele. Kodulehel on meil küll üsna hea ülevaade kangastest ja värvivalikutest, kuid alati võib lisaküsimuste tekkimisel meiega ühendust võtta. Või kui näiteks tekib olukord, kus teile diivani mudel meeldib, kuid eelistaksite teist kangast või värvi. Alati saab midagi välja mõelda ja kui võimalus, siis me ka alati lähtume kliendi soovide kohaselt. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga